beefsteak.. de akkora maaaarha lennék, mint amekkorából az készül).... na szóval...aki szereti a halat annak komolyan és szívből ajánlom, mert rettentően el van találva:)))
és itt jegyzem meg, szégyenletesen kevés halat eszünk.. igaz elvétve lehet halat találni a Balatonban... eléggé döbbenten tapasztaltam, hogy a strandokon is harcsát lehetett kapni, és a klasszikus "balatoni halat" , a hekket - de keszeget szinte sehol.... aztán rájöttem.. a karácsonyi dömpinget leszámítva... drágább a hal, mint a marhahús.... lassan tényleg az az érzésem, hogy hal, csak a halászt és horgászt illeti meg... és a földi halandók elégedjenek meg a pangaziusszal ( amiről kiderült ugye ez az....).. no meg a tonhalrudacskákkal.... (detto)..... na re vissza a halhoz... mert eme elmélkedés csak bosszankodásra vezetne.... ilyenkor gondolok mindig sóhajtozva számtalan tengerparti emlékemre.. ahol hajnali fotózások során megannyi halász még több zsákmányával hozott össze....
és itt jegyzem meg, szégyenletesen kevés halat eszünk.. igaz elvétve lehet halat találni a Balatonban... eléggé döbbenten tapasztaltam, hogy a strandokon is harcsát lehetett kapni, és a klasszikus "balatoni halat" , a hekket - de keszeget szinte sehol.... aztán rájöttem.. a karácsonyi dömpinget leszámítva... drágább a hal, mint a marhahús.... lassan tényleg az az érzésem, hogy hal, csak a halászt és horgászt illeti meg... és a földi halandók elégedjenek meg a pangaziusszal ( amiről kiderült ugye ez az....).. no meg a tonhalrudacskákkal.... (detto)..... na re vissza a halhoz... mert eme elmélkedés csak bosszankodásra vezetne.... ilyenkor gondolok mindig sóhajtozva számtalan tengerparti emlékemre.. ahol hajnali fotózások során megannyi halász még több zsákmányával hozott össze....
a hozzávalók sora... :
50 dkg harcsafilé
1 kis fej vöröshagyma reszelve
3 tojássárgája
3 kk őrölt pirospaprika
1 ek mustár
kb 1 ek ketchup
1 tk őrölt bors
1/2 citrom leve
4-5 gerezd fokhagyma zúzva
1 ek olivaolaj ( lehet ízes pl. rozmaringos, fokhagymás)
só ízlés szerint
a hagymát, fokhagymát és a citromlét a kis hagymaaprítóban habosan pépesre zúztam, majd idekerült a nagyba..a feldarabolt harcsafilére a többi hozzávalóval együtt, és adtam neki egy percet a legmagasabb fokozaton..... tik-tak.. tik-tak :)
ez lett belőle:) na ez úgy jó ahogy van :)))))))))
na kérsz-e, kóstolnál-e belőle? :)
kóstoló?? hamm bekapom :)
No persze, ha "külön darálod le a halat, és minden hozzávalót kikészítesz.. remek party-kaja.. hogy odaadod a "legkevésbé-szakértőnek", hogy keverje össze.. milyen boldog lesz, hogy ilyen csodásan finomat alkotott... így könnyű örömet okozni...hiszen elrontani nem tudja, hiszen a hozzávalókat Te mérted ki " mondotta Hajdú István László... és ha belegondolsz.. tökéletesen igaza van :) ezt a lehetőséget nem adtam meg a kamaszoknak.. de buliban biztosan kipróbálom :)))
az egész adagot ketté osztottam... aztán kitöröltem puha kenyérkével a keverőt.. ;o) szerencsémre.. mert a kamaszom és barátja az utolsó halmorzsáig kinyalták a tálból, amit eléjük tettem :))).. de öröm és boldogság.. mert látszott hogy ízlett nekik.. és ez a lényeg .. :) hogy nekem is ízlik.. nos az más lapra tartozik :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése