Mottó

Üdvözöllek a konyhámban :D Én nem csinálom Nálad jobban! Én , így csinálom!Ha tetszik oszd meg barátaiddal!
Welcome in my virtual kitchen. If you like , share it, and invite your friends too :) :)

2012. szeptember 9., vasárnap

Rántott csirke .. zsírszag nélkül a sütőből :)

nem bolondultam meg.. sült a kenyerem.. a csirke bepanírozva.. néztem a forró sütőt... néztem az olajat, meg a serpenyőt.... az ott már meleg.. ez meg még hátravan.. miért is ne??.... régen Orosházán.. egy jóbarát lányának ballagásán sütötte a rántott madarat a sütőben, ipari mennyiségben..;-) nosza.. a kenyér kijött a csirke bement... és biztos, hogy nem ez lesz az utolsó alkalom :))





a klasszikus panír... majdnem.... liszt.. a tojásban 1 dl olaj, és só.. így van felverve.. a morzsában 1 mk őrölt fehérbors, és 1 mk pirospaprika van elkeverve...




már a panírozásnál kiüt a pirospaprika..

 tepsi tetején a sütőrács.. a panírozott csirkék felpakolva...
 35-40 perc.. majd egyszer nézem majd az órát... és kisülve kijöttek a 180 fokból...nem kell légkeverés, csak alsó felső sütési fokozat ;-) ropogós, mint az olajban sült társai, belül omlós... csak nem tocsognak a zsiradékban :)) és nem úszik zsír/olajszag a lakásban :)) ... érdemes alá tálcát tenni, mert a csirkéből a zsiradékja kicsepeg...
hibátlanok....;-)) 
 no most mondd.. kérsz-e ?... " egy egy szárnyat, combot nyújt a kicsinyeknek..."
 visszanézett a krumplipüré :))
 teljesen belül omlós, ropogós rántott csirkék... na most kérem rántva van vagy nem rántva van ?... :))
 bolondos tálalásban :))
 egy kis remulád.. még kiegészítésnek...


 bármilyen rántott dolog készítésére alkalmas a módszer... de az biztos, hogy rántott májat, velőt klasszikusan zsiradékban csinálom továbbra is... de minden másra, sertés, pulyka, stb. alkalmas:))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése