a klasszikus zsemlereceptemet használtam, amit vagy 15 év óta, igaz a gépben most előbb a folyadékot adtam.. a végén ment a liszt... és 8-as programon másfél óra kelesztés, dagasztás :)
50 dkg BL 55 liszt
2,5 dkg élesztő
1 kanálka cukor
2 dkg langyos vagy olvasztott vaj
1- 1.5 mk só (egyéni szájíz)
3 dl langyos víz
(lehet fűszerezni sült hagymával, száritott paradicsommal, zöldfűszerrel, maggal...) ez az alapzsemle..., igaz kiflinek is nagyon jó, bár arra van ezer receptem :)
egy korábbi zsemle készítést részletesen a Facebookon is megtalálod: Gyomros Kata-zsemle
engem nem zavar ha nem teljesen egyformák :)
de a "hátsó sor olyan, mint régen a moziban:))) "összecuppolós" :)) .. lehet hogy ők más filmet néztek? :DDD
most úgy gömbölyödtek, ahogy én szeretem :)
ikrek.. szétválasztás során :)) vagy csak vége a filmnek?
az biztos, hogy ez az adag sem fog sokáig tartani :))
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése