55 dkg liszt, 2 dkg élesztő, 2,5- 3 dl langyos víz, 1 mk cukor,1 csapott ek só, 1 marok krumplipehely
összeállít, meggyúr jó alaposan :)) keleszteni a duplájára, megformázni, hagyni még egy kicsit kelni.. a formázás , bevágás után megspricceltem :)
mehet az előmelegített sütőbe 180 fok, 1 óra...
és az eredmény...
majdhogynem gőzöl még.... :)))
ez is jó lett.. kívül ropogós.. belül foszlós... kenyérillatú....meg kell tanulnom kivárni, amíg meghűl...
Utóirat.... még szerencse hogy elfogyott rögvest, mert az egy szelet reggelre keményre dermedt.. a krumpli pehely máshogy dolgozik, mint a krumpli... nem árt vele óvatosnak lenni.. szerintem elég bele 1 marok is.. hogy ne keményítse túl a kenyeret!!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése