szóval...
készül
- őszibarack- paradicsom lekvár
- almás-mazsolás őrület
- paradicsomlekvár, Muskátli Büfé módon itt is olvashatod
- őszibarack jam..csak úgy simán :)
Őszibarack- paradicsom lekvár
Furcsa páros.. de különleges, és finom.... Őszibarack íze van, és piros... :) Na jó, egy nem magyar nyelvű könyvben olvastam, lefordítottam, és kipróbáltam... :D ha nekem kéne megenni az összeset sem fogom bánni ;-)) nem rémesen édes, de mégis selymesen ízletes... tejberizsek, sütik, tekercsek kiváló ízesítője lesz.. már látom :))
alul a paradicsom, felül a barack, másfél deci vizet kapott, hogy a fővés meginduljon, de ne legyen leégés... :) 1,5-1,5 kg paradicsom, és őszibarack - jó puhára főzve.. átpasszírozva... utána kapta a vaniliát- amit a végén kidobtam, 1 kk citromsavat, 1 citrom reszelt héját, és fél kiló cukrot...olyan sűrűre főzöd, amilyenre tetszik, vagy adhatsz hozzá 2:1-ben zselésítőt :)
a passzirozás után...
ahogy érte a cukor.. eldurrant a színe.. az illata meg fenomenális....
már üvegekben.. sok nincs belőle... :)) de 1-1 ajándéknak is jut majd:DDD
a második
az almás- mazsolás konfitüre.... mandulával
savanykás, aromás, lédús igazi almák...
saját gyártású mazsolám :))) muszáj volt kipróbálni...!!! persze lett volna bolti is.. de így jobban esik, még a kóstoló is...
a 2 kiló alma szorgalmasan rotyogott a citromsavval, 10 dkg mazsolával, 2,5 dl nádsziruppal, és megkapta a az 5 dkg mandulaforgácsot... rotyog, rotyog, míg az almák teljesen szétesnek....a végén kapott 1 dl rumot, és két tasak vaníliás cukrot.. hogy el ne illanjanak fővés közben az aromák...... és mentek az üvegekbe :)))
Almás mazsolás-mandulás költemény...üvegekbe zárva :)
Paradicsomlekvár
Kedvet kaptam, kipróbáltam :))
Kedvet kaptam, kipróbáltam :))
2 kg paradicsom-püré , ahhoz adtam lévő másfél rúd vaniliát, és egy nagy halom apróra vágott bazsalikomot., amikor már jó krémesen sűrű lett, kapott 0,5 kilós csomagban lévő Dr.O zselésítő cukrot.
a kicsinél többet adtam neki.. mert ez a teraszon termett, meg érezni akartam a csípőset :))
forr, bugyog...
Tényleg nyami.....
a kóstoló.... vajas sonkás kifli az édes-csípős paradicsomlekvárral... :)
Darabos őszibarack dzsem
az egyik klasszikus.... de most fehér húsú barackból..
itt még negyedekben,az 1 kk citromsavval, és 1 kk citromhéjjal...saját levében... amikor vaj puha lett, nekiestem a krumplipüré nyomóval... nem akartam most botmixelni, mert igenis tapintható darabokat akartam...
2,5 kiló barack, kapott 0,5 kiló dr O-t :)) 3:1-ben zselésítőcukrot..
az igazi barackfajta.... a nagy öreg.... :) üvegekbe zárva...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése