tudom, hogy én ezért , vagy másért megőrültem.. de imádom.... puding próbája az evés.... persze.. szerintem elrontani nem lehet.. csak egy kis kurázsi, hogy a klasszikushoz szokott lélek befogadjon valami mást is...
nos?.... én hálás vagyok.... jó isten tartsa meg továbbra is őrült szokásaimat... :)
Valószínű nem leszek túl népszerű, a gyümölcsös hóbortommal együtt, hiszen ez annyira kilóg a sorból... én a húsimádó.. csajos vacsorának Pizza fruttát csináltam, azaz gyümölcsös pizzát, háromféle sajttal... talán ha egyszer a rántott hús mellé ennek az illatát is odatehetném.. akkor talán több szerencsém lenne.. szóval bocsánat.. de ma ezzel jöttem....
2 dkg olvasztott vajban elkevertem egy kevés őrölt rozmaringot, és egy késhegynyi fahéjat....
felszeleteltem a barackot és körtét..
25 dkg lisztből készült pizzatészta, mert egy-személyre csináltam.. így feleztem a receptet...
A teljes 2 tepsire való tészta:50 dkg liszt
2,5 dkg friss élesztő v 7 g szárított élesztő
3 dl langyos víz
2 EVŐkanál cukor
2 mk só
3 ek olivaolaj
nagyon kidagaszt, keleszt :)
kézi erővel jó 25-30 perc dagasztás, és legalább 1 óra kelés, míg duplájára dagad..
pizzatészta: www.antoniokonyhaja.blogsp ot.hu
2 mk só
3 ek olivaolaj
nagyon kidagaszt, keleszt :)
kézi erővel jó 25-30 perc dagasztás, és legalább 1 óra kelés, míg duplájára dagad..
pizzatészta: www.antoniokonyhaja.blogsp
tepsi méretűre nyújtottam a tésztát, rugalmas, jól nyújtható... kellemes vele dolgozni :))
itt lenne a helye a paradicsomnak, de ebben híre-hamva nincs...
..megkentem a rozmaringos fahéja vajjal.. nekem már itt csurgott a nyálam.. nem tehetek róla imádom ezt a kombinációt.. még akkor is ha őrült dolog.. pedig csak kicsit kell "bátornak" lenni.. és nyitni a gyümölcs-sajt ízek felé....
megpakoltam alaposan a gyümölcsökkel.... gorgonzolát és egy kis goudát potyogtattam rá.... a kenésből megmarad vajat rácsepegtettem...
majd meghintettem a teraszomról szedett friss rozmaringgal... egy cseppnyi fahéjas cukorszórást kapott.... besuhant a sütőbe 250 fokra... az alja felé...
a sütőben, amikor már pirul a széle, csak akkor raktam rá a rendes mozzarellát.. a vízben ázóst, rustikusan tépkedve...
kisülve a gyümölcs és sajtálom........
csak úgy omlik le a sajt...... csak ne lenne még ilyen forró.....
annyira örülök, hogy megpróbáltam..... az illata mesés.... a gyümölcsök, a sajt.... a rozmaring és fahéj.. nem viccelek.. álom...
már a tányéromon.....
te döntöd el... csak nézed, vagy kérsz-e egy falatkát....
nos?
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése