Pechem van, Kedvesem a káposztásokkal hadilábon állt - de egyre többet kóstol meg belőle. és eddig szerencsémre minden ízlett, a gyomrát sem bántja.... hiszen tisztáztuk, udvariasságból semmit nem dicsérünk, mert abból később nem származik jó....így a pörköltem 3. felvonását, későbbre hagytam.... nem kínoztam vele...majd egyszer annak is eljön az ideje, na nem a kínzásnak, hanem a kóstolásnak..
hetek óta csepeg a nyálam a székelykáposzta gondolatára.. lehet ez lucskos, húsos, vagy székely.. egyre megy... a lényeg hogy ide vele izibe...
szóval a 90%-os kész pörköltet még a füstösség kedvéért megdobtam egy kis kolozsvári füstölttel, csíkokra vágva...naná, hogy bőrével együtt :) (itt még éppen csak kiolvadt a pörkölt adag a fagyasztóból..ha rémlik a múlt hétről, egy számomra irdatlan nagy kondér pulykaszív pörköltet főztem, amit már akkor tudatosan 3 részre osztottam... 1/3-a tarhonyás húsként, 1/3-a hortobágyi húsos palacsintaként kapott szerepet a gasztro-színdarabban.. és most jött el az utolsó harmad szerepe, mint fellépő..))
kapott egy kilót a jó vecsésiből... amit nem kellett átmosni, mert kóstolás után nem találtatott extrán se savanyúnak, se sósnak....
egy kis keverés, kavarás, és rotyogás.... egy régi vonóval formált fakanállal.... :)
még a rotyogóban...
a kertem rubinja..a fotó kedvéért a fazék aljáról a tetejére kihalászva...
kitálalva , kóstolásra készen.. hát az igaz, hogy nem kevés tejföllel... ( ha tehetném tejfölt ennék egy kis káposztával.. ;-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése