előtérben a nyuszi, a mézes-almás-boros- fokhagymás- rozmaringos szósszal, kicsit meglocsolva...
megjegyzem mire a címet leírtam- szinte belefáradtam, pedig a legelejétől, azaz a lánggyujtástól kezdve, az egész 30 perc alatt megvolt, a tálalás-fotózásig bezárólag :)) néha, amit annyira macerásnak látunk, az valójában nem is az... megús
ztam még a mosatlant is- egy edénykével, amiben a krumplit főztem, és egy serpenyővel, amiben a hús elkészült... na erre igazán nem mondhatjuk, hogy nagy kaland:)))))))))) de miért nem lehet kísérletezni.. elárulom, az egész úgy kezdődött, hogy egyszerűen
NEM VOLT KEDVEM PANÍROZNI :D :D :D
a gombákat felszúrtam nem kicsi nyársakra- apróbbakat választottam, több okból is.. ebből az egyik, hogy nem akartam sokat csinálni, hiszen megint csak vacsoraidő van..
a kicsiny gombafejeket sóban fűszerekben hempergetve, nyársra húzva sütőbe tesszük....hogy szépen kicsire süljenek... :) gyakorlatilag grillezzük.. de a szerepe itt még nem ért véget :)
a gombák jó alaposan össze fognak esni.. de nem szeretném ha vizes-taknyos lenne- már bocsánat a kifejezésért... ezért a sütő alját borítottam be egy kis alufóliával, amire a gomba leve csepeghetett... mivel besóztam- várható volt hogy a benne lakott 90% víz, majd csepegésnek indul..lényeg, hogy a kezdet: gombák beugrottak a sütőbe 170 fokon a légkeverésbe. Majd 20 perc múlva újra találkozunk...
Comcédasszonyom- majd két hétig sajátjaként ápolta balkonkertemet- távollétemben- elkényeztetett megnyugtató fotókkal, hogy minden rendben a dzsungelem él...Heidenheim piacán járva fotóztam párat, és akkor felcsillant a szeme e színes krumplik láttán...mindenképpen szerettem volna neki kedveskedni hálából... így legalább tudtam, hogy örömet okozok... na de a lényeg, hogy magamnak is hoztam fél-fél kilót... hogy megkóstoljuk. Mert azért én is nagyon nagyon kíváncsi fajta vagyok... láttam már más blogon- most szenvednék ha meg kéne mondanom kinél- lila krumplipürét...jópofa.. :) szóval krumpli próbája az evés.. lássuk...
kóstolásra szánt lila és fekete burgonya... ami igy pink, és lila, de nem ez a lényeg... :).. hogy biztos legyek a próbában, csak sós vízben lesznek főzve.. de a mártással így is nagyszerű köretet adnak majd.. simán ugyanúgy dolgozik, mint a mi krumplijaink.. :) néha különlegességnek jót tesz.. ,-) ízében egyszerűen finom krumpli..:)
Délelőtt csirkehúst akartam venni, de a pulton pont egy árban voltak vele nyúl mellsők...mivel mi nagyon szeretjük a nyulat, így rögvest vettem belőle gazdagon...a bordarészeket lekapkodtam róla- majd egy nyúlpörköltben vagy levesben landolnak, megtartva tisztán a lapockákat..
a besózott nyuszikat, kevés zsiradékon, rozmaringgal,mindkét oldalán hirtelen megkapatjuk...
majd mellédobunk igen jó adag szeletelt fokhagymát, és egy szeletekre vágott savanykás almát..gazdagon borsozzuk frissen őrölve...
amikor a mézes bor felét a sercegő húsok alá adjuk, akkor előbb serceg, majd felhabzik... ilyenkor ezer illat reppen fel..
a méz és a bor párolgása.... s eredménye.... :) amikor megfordítjuk a húsokat, egy kevés mézes bort a másik oldala miatt is adjunk alá...
az almás eközben szétesnek, beleforrva a mártásba, késznek nyilvánítom, és a combokat tányérra raktam...
...mire ideérek addigra a gombák is megtöppedtek a sütőben... kiveszem őket- no persze vigyázva, hogy a nyársak a kezemet ne égessék.. és naná, hogy megkóstoltam... tökéletes gombaesszencia szorult a kis fejekbe..
a gombákat az almás, mézes boros szószban csak átforgatjuk, és azonnal tálaljuk... :)
a tányéron most látszik, hogy fekete lett a fekete krumpli, és lila a lila...
a gomba megpörgetve a párolódott almában, s mézes boros pácban.. a fokhagymás édes pikáns íz, elmondhatatlan... :)
gyönyörűen átsült, és megpuhult, 15 perc alatt.. (fedő nélkül)
előtérben a nyuszi, a mézes-almás-boros- fokhagymás- rozmaringos szósszal, kicsit meglocsolva..
és persze más akkor is a dolog, ha nem csak babusgatni kapja kézbe az ember, azt az édes kis szőrmókot, hanem etetni, almolni, ketrecet takarítani is megkapja azokat... mert azért vannak a nyúltartással járó - "nem szívesen dolgok" - de pláne ha nem egy, de 30-40 nyúl van az akolban...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése