a nyúúúlstory aktualitása, hogy barátosnőmék Mindeszenten nyaralván az éves nyúlfelvásárlásukba fogtak, és volt olyan drága, hogy nagy nagy nyúléhségemben megkérdezte én is kérek-e nyulat.. hát hogyne kérnék- de hát kapacitáshiányában csak kettőt... azt majd beosztom egy időre.. mert itt Pesten nem kapok olyan gyakran- vagy ha igen aranyárban...
a nyúl mellsők, a lapockák besózva, de a sóval alaposan elkerültem a nyúlmájat, mert annak nem tesz jót, mint semmilyen más májnak, ha előre besózod, sem cipő, sem medve, de még nyúltalpat sem ennék...
a sajtropogós nem áll másból, mint a panírból kimaradt tojásból, és morzsából, sajtkockákkal fűszerekkel szaporítva. Gyakran ütök még bele tojást, hogy több legyen.. és a hússal együtt sütöm- valamicske hús-zamatot adva neki is...amire ügyelni javallott részemről, hogy a morzsás massza ne legyen túl kemény.. picit folyós legyen még, akkor is ha 10 percig állt és dagadozott, mert akkor lesz sütés után könnyed és "habos" a belseje...
a nyuszi májat egy kevés fokhagymás tejben mártottam egy órát, és most az a tej is a ropogósba ugrott, nem pazarlunk semmit...
kitálaltam hát a rántott nyúl mellsőket, rántott májával és sajtropogóssal, és körtés-szilva csatnival... ( a chutney-ról külön szólok.. itt: )azt hiszem ennyi után már megbocsátod, hogy a csatnival nyakon öntött ropogósba beleharaptam...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése