nem, nem bolondultam meg, pusztán maradékot hasznosítok újra... , no meg a tegnapi kísérlettől, kedvet is kaptam...de azért nem csinálok mindennap chutney-t!!! ráérek, meg ezek a mennyiségek télen is teljesen működnek, nem kell sokat spájzolni belőle. A friss répák mellől a korábbi ( 2 nappal öregebbet) kivettem a hűtőből, és elkezdtem összedobálni az ízeket... a mai sem rosszabb, mint a tegnapi.. bár ugye a répa hangja távol áll a körtemuzsikától :DDD
az aprítóm fél perc alatt megoldotta a gondom...
20 dkg fehér, 40 dkg sárgarépa, 2 hagyma, 2 gerezd fokhagyma, és egy nyitott marék mazsola vált "morzsalékká"
minden fűszert beleszórtam, vörösborecettel savanyitottam...a későbbi sötét színét, a hozzáadott savanykás, kökénylekvártól kapta... egy biztos, két egyforma sohasem lesz... fűszerek: kurkuma, szegfűszeg, szegfűbors, rozmaring,gyömbér, feketebors, só, cukor, mustármag....
a pokolka pepperoni... a teraszomról, a ház ajándéka... :DD 3 db chili helyett megteszi.. tényleg vad a lelkem... :))
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése