a receptet a Facebookon láttam Sándor Anditól... de a Recept-abc oldalán is ott van, azaz ITT
szendvicskenyér, amiből nem vágod, hanem leválasztod a szeletet, és úgy vágod ketté... :)
én most megint gépre bíztam a dagasztás-kelesztés tudományát- Andi leírásában kézzel-gyártott írt módszer van, ezt leszámítva követtem szigorúan (majdnem) az instrukcióit :)
a gépben 1 dl meleg tejben cukorral futtatom az élesztőt, utána adok hozzá minden folyékony hozzávalót, kalácsoknál a tojást is... és legvégül a lisztet.. aztán csak a 8-as program beállítás és a start gomb megnyomása a feladatom.. ja meg másfél óráig azt csinálni, ami épp a dolgom...
rendesen dagasztva kelesztve...
A tésztához valók a recept szerint (zárójelben ahogy én fabrikáltam):
500 g kenyérlisztes finomliszt ( én sima BL55 finomlisztet használtam)
1 tk só
1 tk cukor
2,5 dkg élesztő
2,5-3 dl tej (2 dl tej és fél dl főzőtejszín kombinációt tettem bele)
1,5 dl joghurt (1 pohár joghurtot adtam hozzá... az 140 ml )
2 ek étolaj (2 löttyintés..)
és olaj a kenéshez
...már megint olyan "kőleveses" módon álltam hozzá :)
a tészta jól tartja magát, a levegőt bent tartja, sehova nem ragad, és dagad mint a veszedelem... tetszett :)
a tészta jól tartja magát, a levegőt bent tartja, sehova nem ragad, és dagad mint a veszedelem... tetszett :)
nem nyújtottam túl nagyra, de erős fél cm vastagra...jópofán szaladtak ki belőle a levegőgömbök a nyújtás során, amit azért egy kicsit sajnáltam..
8 felé vágva, most nem sikerült pontosra
felcsavarva lazán könnyedén...
nem kérdéses mely "szeletek" lesznek kamasz adagok...
olajozva mennek, lapulnak egymáshoz..
szépen benne mindannyian.. a teteje is olajozást kap..és most jön bnémi várakozás.. 20 perc kelesztés kell a levegőn neki, hogy az adjusztálást kiheverje.. nekem meg amúgy is a kacsa sült a sütőben..
ajjajjjjjjjjjjjjjjjjjj :) láttam itt már problémák lesznek, de bíztam .. miben.. nem tudom.. tán a csodában.. de lám megint igaz lett, az első gondolat a hasznos :)
és még jobban ajajajajajajaajajaja... keressük meg azt, amit eredetileg gondoltam.. aztán mégsem alapon félreraktam.. mert ebből bizony nem csak kikel, de kifolyik majd a kenyerem...
lám a jénai fedőben már elférnek :) és még jobban megnőnek a sütőben 180 fokon...
kicsit kócos, de fene bánja, hogy nem minden szelet lesz egyforma, hiszen a nagyobbak majd a kamasz pocakban landolnak holnap :)
szendvicskenyér, amiből nem vágod, hanem leválasztod a szeletet, és úgy vágod ketté... :)
még meg kell várnom, míg a rácson kihűl...
remélem neked is tetszik, és veszed a bátorságot.. és kipróbálod.. ha már buktát sütöttél, ez sem megy máshogy :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése