kicsi-kacsa-szárnyak simán sóban a tepsibe landoltak, némi tisztálkodós szárnyverdesés után... picik, így óvatosan kell sütnöm, ki ne száradjanak.. :) 150 fok, szépen lassan.. naná egy kevés kacsazsírral van a tepsi talpalva...
míg a szárnyak csapkodása csendesül a sütőben, addig a vajon a színorgia párolása zajlik.... sóval, jó sok frissen őrölt borssal, és frissen vágott petrezselyemmel..
színekbe bolondulva---- (abba kellett hagynom, mert a kenyértésztám is megkelt)..
nyakon vágtam 2 dl ferde szeművel... piritottam rajta kettőt, majd felöntöttem házi vegetás forróvízzel.. éppen 4 dl-rel :) picit többet szoktam, ha nincs benne zöldség, de most annak is van nedvessége, amit a rizsem magába szívhat.. ha már, homár.. világ zöldséges rizsei, egyesüljetek :)
kicsi kacsa szégyenlősen megpirulva.. még fiatalka.. nem sütjük agyon, hogy legyen mit harapni, is ne csak ropogtatni a csonton...
ha gondolod, és még .. vagy már megint éhes lennél.. válassz magadnak bátran egy tányért :)
Az illatot legyezem hozzá.. és a friss zöldek Harsogását... :) isten tartsa meg jó szokásunkat, kívánok Jó étvágyakat :)
kitálaltam.. mondom, már el sem tudnám képzelni enélkül az étkezést... és érdekes a fiúk is megszokták.. és jobban esik a falat, nekem pedig +2 perc elfoglaltság csupán semmivel sem tart tovább, mint odalökni a tányért...akkor pedig miért ne?
a színesített rizs kupolája :) mexikói keverékkel vajon párolva :)
ettől azért nem megyünk a falnak.. de éjszakára pont elég lesz :)
a kicsi-kacsa-szárnyak kompoziciója
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése