a tészta sokkal sűrűbb, mint a rendes palacsintatészta :)
20 dkg liszt, 1 tojás, 1 sütőpor, 1 vaniliás cukor, 1 csipet só, 3 dl tej, 5 dkg olvasztott vajat , 1 kk cukor... .. na ezt kevertem simára a robotgéppel...
remélem jól látszik ... a tészta ragaszkodó...
mint egy hígabb galuska tészta..
serpenyő hevít, mint a palacsintánál.. a kerámiabevonatos jól jött, mert egy cseppet sem kellett olajozni, le em égett, és a végén csak eltöröltem... szóval egy szószos kanálnyit csapj bele, mert nem folyik.. és a kanál domború felével egy kicsit finoman egyengesd el... nem lesz akkora mint a palacsinta, de legalább 5ször vastagabb.. a balatoni fátylakhoz képest 10-zel.. majd egy centi vastag :)
süssed meg szép pirosra.. :))
közben előlépett a hűtőből a citromfagyi....ami eddig várt a sorára...
begombócolódtak :))
aztán ráugrott egy jó adag a forró palacsintára...
ahogy kisült már tettem is a fagyi tetejére... uj palacsinta a serpenyőbe.. még fagyi és citromkarika csüccsen a tetejére.. hé fiúk, az első adag kész.. azé aki először ideér....:DDD
már kész a második.... és mire én is hozzájutottam, addigra a fiúk már repetáért álltak sorba :))
összesen 10 db palacsinta lett ebből az adagból... meg egy doboz fagyi... ennyi volt egy remekbe szabott desszert vacsora:)))))))))
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése