leveles tésztát nagy nagy pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.. egy csomagból nekem 15 db lett...
két almát cikkekre hasítunk, magházát is eltávolítjuk...a héja marad, hiszen az a legegészségesebb állat :))
minden formába begyűrünk egy tésztakarikát, de csak finoman...
beleteszünk egy jó teáskanál áfonyát .. A 15 dkg friss áfonyát előtte 2 kanál barna cukorral, és egy vaniliás cukorral megrottyantottam.. nem főzni kell, csak összeejteni..majd egy egy szelet almát biggyesztettem a tetejére...
sütőben 180 fokon 15 perc alatt megsütöttem... :) közben a maradék tésztacafatokkal is bűvészkedtem egy kicsit.. de arról majd később...amikor készen lettek, mi még nem vagyunk készen.... nem kell megijedni ha kibuggyan az áfonya.. sülés közben "lekvárossá" válik :))
2 tojás 2 ek porcukorral keményre vert fehérjét elosztogattam a sütik tetején, és közben a sütőben a fűtést grillfokozatra állítottam..a maximumra...
egy perc alatt megnőttek és színt kaptak a habok...
kóstoló kitálalva...meghavazva.... .
meg kell nézni közelebbről...
áfonyás meglepetés.... egy kis könnyű desszert a hűvös estére.. egy csepp kényeztető....
beleharaptam..... :)
van még, ha kérnél....
naaaaaaa!! Kéreted magad?
válassz magadnak csillagot..
hozzávalók 15 db-hoz:
1 csomag leveles tészta
15 dkg áfonya
2 ek barna cukor
2 alma
1 vaniliás cukor
2 tojás fehérje
porcukor a szóráshoz
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése