belevalók csendélete... nem titkolom, mostanában kaptam rá eme mementókra... de rájöttem meg van a maga varázsa:) arra már ritkán kerül sor, hogy mindent aprítva tálkákba rakjak, mert igazán nincs az a blog,, vagy fotó, amelyért pluszban mosogassak :) és hidd el nyájas olvasóm... nem lusta vagyok, csak kegyetlenül őszinte :)
sok, sok puha szalonnabőrke... és a több a hús mint szalonna.. sülésnek indul..... pattogós ropogósra.. nekem a füstölt bőrke nélkül szinte mit sem ér.. ahogyan a bableves sem :) úgy gyűjtögetem a lehulló bőrkedarabokat a szalonnákról, mint más az aranyat.. külön dobozka van erre befogva a hűtőben, igaz- ez az adag csak ebből a szalonnából maradt az elmúlt napokból :)
a pirult szalonna, és a jó lebbencstészta... minden másra csak eztán kerülhet sor... nem adok kegyelmet a tésztának, fővéskor sem lehet fakó...
hopp a hagyma...
répa, gyökér.. jöhetnek sorban.. és eggyé válhatnak az aromák.....koronázva 3 kanál jó házi lecsóval.. ( az utolsó üvegből...)
és kertecske (balkonocska) termése a zeller... a bors, a piros paprika, a csipős paprika, só...
aztán kap egy kis vizet..kicsike 2 litert. és úgy rotyog és forr.... jöhet a krumpli.. (nálam apróra vágva) lecsendesítve a nagy buzgadalmat...
aztán újra dübörögjön és fortyogjon a katlan...
kitálalva.. kérsz-e?... bőrkével, vagy nélkül.. csípős paprikával, tejföllel koronázva? vagy azt elhagynád?.... mond hogyan szedjem tele a tányérod?de azért ne hagyjuk el a klasszikus feladatot.. bár kevésbé vagyok híve:) Hozzávalók 4 személyre :
15 dkg bőrös, húsos füstölt szalonna
15 dkg lebbencstészta
1 közepes hagyma
3 közepes krumpli
1 répa, 1 gyökér
2 nagy zellerzöld szárával
1-1 paprika és paradicsom, vagy 3 jó ek. kész lecsó :)
só és bors valamint csípős paprika ízlés szerint
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése