Szép nagy , de friss gombafejek talpuk nélkül, tisztítva várják a "feltétet" feltétlenül .. kettőnknek, kamaszom étvágyát ismerve 8 gombafejet töltöttem meg kb 15 dkg töltelékkel...
egy kevés körözöttem az elmúlt napokból akadt.. és Gabriella Vörös - néhai kőrözöttes melegszendvicse inspirált....szóval szépen sorban megtöltöttem vele a gombák tátogó óriási száját.. sőt ledugóztam egy karika póréhagymával.. se sót, se olajat nem csepegtettem a gombába- hiszen a kőrözött önmagában sós, és 1/3-a vaj.. így a fűszerezést elegendőnek találtam
a tegnapi csülökszaftba bedobáltam még egy adag krumplit, meg pórét.. elősütöttem, majd rájuk ültettem a gombát.. és visszatoltam a sütőbe 150 fokra- légkeveréssel... a gomba leve majd a krumplik közt elsül :)
20 perc a sütőben így elég volt neki... a póré karikára rásült sajt miatt olyan, mintha rövid talppal sültek volna :))
szépen bevonta a sajt a gombát.. a maradéka a krumplik között lényegült át aromákkal....
kitálaltam még egy kis zöldséggel... :) és ilyenkor veszem észre hogy hús egy szál sem ebben a kosztban.. a csülök után jólesik egy "mentes" nap.. de nem leszek vega továbbra sem :) :))
:) :) akármennyi is a hagyma.. pár karika még elfér rajta :)
szívesen kívánom.. megtartva jó szokásom, kívánok jó étvágyakat :)
Kérsz-e? :)
étvágytól függ nálunk ez 2 személyre volt elegendő
8 nagy fej ( 50 dkg) gomba
4 közepes krumpli
30 cm póréhagyma - 8 karika a gombákra, a többi a krumpli közé.. és néhány karika díszítésnek
15-20 dkg edami (vagy más) sajt
15-20 dkg kőrözött
bors, és só a krumplira
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése