1 db 80 dkg-s birsalmát tisztítottam meg és vágtam 8 szeletbe... mivel kukac nem lakott benne, héja hibátlan volt, igy 70 dlg lett a tiszta gyümölcs... 8 cikkre vágva...megszórtam 3 púpos evőkanál barna cukorban elkevert mokkáskanálnyi fahéjjal.... öntöttem alá fél dl száraz fehérbort ( itt használhatsz félédest, vagy édeset is...) és ugyanannyi citromlét, majd villát mártva a mézbe .. sűrűn mézcsíkokat csurgattam rá.. nem sokat, max egy csapott evőkanálnyit... és betettem sülni a 180 fokos sütőbe...
amikor már habzik a szósz alul, ami képződött a gyümölcsből, mézből, borból, na akkor van kész.. meg persze ha a villa úgy beleszalad a birsalmába, mint napra tett vajba... ez a birsalma méretétől függően lehet 10 vagy 20 perc... ( ha félbe van vágva több idő kell, ha kockára vágod, akkor kevesebb...
sült fahájas birsalma desszert...
tálaláskor a sűrű mézes-citromos-boros szaftot csurgasd rá a gyümölcsökre...
epermentával és otelló szőlővel díszítettem....
nincs több szó.. lehet élvezkedni...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése