Kicsit kapkodtam, így a fázisfotók elmaradtak.. a kamaszom korábban jött haza, hamar-hamar valami "egytálas-szeretem" ebédet:))
abszolút a klasszikus gombaleves módon készül...
kevés zsiradékon (lehet olaj, zsír, vagy kevés füstölt szalonna kiolvasztva) megdinsztelünk egy kevés hagymát.. ha az üvegesre pirult, rádobjuk a szeletelt gombát, és sóval, gazdagon borssal, hagyjuk, hogy kidobja a levét...akkor hozzáadjuk a nyúl aprólékot, és jól átforgatjuk...
Szórunk rá gazdagon petrezselymet,, felöntjük vízzel.. és főzzük, amíg a hús megpuhul, ami a nyúl esetében nem tart sokáig..:) Elkészítünk egy tejfölös vagy tejszínes habarást, tejfölben kevés vízzel jól kikeverünk egy csapott ek. lisztet.. és belecsurgatjuk a levesbe... szerencsémre van egy filléres boltból származó rázóedénykém, amiben ez néhány shaker mozdulattal megy.. ( Régen volt Tup--- re, de ma már nem tudom, hol találhatom.. megszökött a költözések során, de ez a filléres pont úgy tökéletes!!)
csak akkor kóstolgatom, só és bors utánpótlás kell-e, amikor már a tejfölös habarást is megkapta.. és a petrezselymet egy kis friss vágottal frissítem a levesbe.. ekkor teszem bele a kanállal szaggatott galuskákat ( amit egy tálban szintén sózok, és borsozok, de csak annyira, amennyit a galuska kíván..)
5 perc alatt megfőnek a leveskében.. és máris tálalható...
kínálhatod "csemegén" vagy kicsit csípősen.. mi az utóbbit választottuk :)
kínálhatod "csemegén" vagy kicsit csípősen.. mi az utóbbit választottuk :)
jó étvágyakat kívánok :))
Hozzávalók:
20 -25 dkg gomba
1 kis hagyma
2-3 evőkanál olaj/zsiradék (esetleg 2-3 dkg füstölt szalonna)
20-25 dkg aprólék ( nyúl, csirke )
1 kis pohár jóféle tejföl
1 evőkanál liszt
petrezselyem
só, bors
a galuskához ( ahogy én szeretem ):
1 tojás
1-1,5 púpos evőkanál liszt
só, bors,
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése