... gyerekkorom óta szeretem a rizses húst, kását.. szaftosan, nem szárazan.. lehet csirkéből, disznóból, akár libából... és furcsamód a rizsre járok rá szívesebben...úgyhogy maradék pörköltszaftok ideális recycle- eltüntetési módja, a számomra- mert engem az sem zavar, ha már hús nincs is benne.. de ebben most van gazdagon.... bőrös malac volt az alapja... kereken egy kilós darabka :)
a hogyan készültet most is képekben.. csak egy kicsit máshogyan tálalva :) Remélem ezt is élvezni fogod, bár ITT, ezen a fórumon, nem ez lesz a megszokott :)) ez egy más kategória:)
és a valóság.. hogy a Kedvesem keze van a dologban... a hagymavágást követően :)
Hozzávalók 4 személyre :
1 kg malachús bőrösen, vagy egyéb hús, ízlésed szerint
2 közepes hagyma
4 púpos evőkanál saját, eltett lecsó
2,5 dl rizs
0,5 liter víz vagy húsleves a rizshez, és egy kevés a pörkölt alaphoz
1 evőkanál őrölt pirospaprika, só, bors, néhány szem köménymag, és egy csepp titok ( de anélkül is jó lesz), és ízlés szerint csípős paprika, darabban vagy krémben
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése