Mottó

Üdvözöllek a konyhámban :D Én nem csinálom Nálad jobban! Én , így csinálom!Ha tetszik oszd meg barátaiddal!
Welcome in my virtual kitchen. If you like , share it, and invite your friends too :) :)

2012. október 4., csütörtök

Rizses hús, vagy reisfleisch ?

nem tudom.. hogy a rizses húst.. vagy a kamerámat szeretem jobban.. és persze semmi nem történik ok nélkül.. de gyakorlatilag az  ok, az nem ide tartozik.. itt csak maradjunk a gasztronómiánál..itt az élvezet, és nem a munka tárháza van... legyen ez valami különös "játék" kezdete... ami itt játék.. másutt véresen komoly :)


... gyerekkorom óta szeretem a rizses húst, kását.. szaftosan, nem szárazan.. lehet csirkéből, disznóból, akár libából... és furcsamód a rizsre járok rá szívesebben...úgyhogy maradék pörköltszaftok ideális recycle- eltüntetési módja, a számomra- mert engem az sem zavar, ha már hús nincs is benne.. de ebben most van gazdagon.... bőrös malac volt az alapja... kereken egy kilós darabka :)




a hogyan készültet most is képekben.. csak egy kicsit máshogyan tálalva :) Remélem ezt is élvezni fogod, bár ITT, ezen a fórumon, nem ez lesz a megszokott :)) ez egy más kategória:)

és a valóság.. hogy a Kedvesem keze van a dologban... a hagymavágást követően :)



Hozzávalók 4 személyre :

1 kg malachús bőrösen, vagy egyéb hús, ízlésed szerint
2 közepes hagyma
4 púpos evőkanál saját, eltett lecsó
2,5 dl rizs
0,5 liter víz vagy húsleves a rizshez, és egy kevés a pörkölt alaphoz
1 evőkanál őrölt pirospaprika, só, bors, néhány szem köménymag, és egy csepp titok ( de anélkül is jó lesz), és ízlés szerint csípős paprika, darabban vagy krémben

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése