Mottó

Üdvözöllek a konyhámban :D Én nem csinálom Nálad jobban! Én , így csinálom!Ha tetszik oszd meg barátaiddal!
Welcome in my virtual kitchen. If you like , share it, and invite your friends too :) :)

2012. február 29., szerda

vacsora a fagyaszból

Tojásrántotta a fagyasztóból :)))

ha tehetem mindig juttatok paprikát szelve, kockázva a fagyasztóba...

 A helyzet, hogy nyáron, amikor lecsószezon van, saját módszer szerint dolgozom fel a paprikát- nem sajátos, csak sokan máshogy csinálják. Nos, én levágom a paprika csumás popsiját a csumával együtt, igy a paprikából könnyen kikapom a magházat,... de veszendő nincs, ezt a gallért gondosan lepattintom a csumáról, és félreteszem. Itt laknak azok a hibák, amik a lecsóban gondot okozhatnak télen, a leg
gondosabb mosás ellenére is. Ezeket a gallérokat félbetördelem, amíg fő a lecsó, és lezacskózom. És hess a fagyasztóba.Egy egy adagra való teszek el egy zacsiba:) tehetek bele levesbe, pörkölt alá, meg mindenbe, amit talpalni kell, de nem bontanék ki a kedvéért egy nagyobb lecsót. lapozz egy képet.. mondom még.. :)

 Szóval ennek a paprikának a titka, hogy fagyosan kell a forróba vetni, különben NAGGGGGGGYON keserű lesz ( az állagát nem részletezem, elég hogy elfolyik.... :(( ) mindig forró zsiradékra dobjuk.. töltött paprikánál ezzel pótlom a sok sok paprikát, csak pár klasszikus töltelék készül, de lényeg hogy ott is rotyogjon a paradicsomlé.. akkor roppanós marad a paprika is.. ki tudja mért.... lapozz egyet.. mondom még :))
 A paprikát jól megsütöm-megdinsztelem, só nélkül, karamellizálódik, amikor már barnul a széle csak akkor sózom. ha előtt megkóstolod ( a nyelvedre vigyázz) kimondottan édes az íze:)) .... kicsi bors , só... és .... lapozz tovább, mondom még :))
 és egy halom snidlinggel átpörgetem, de csak kicsikét mert a kicsi hagymáknak nem kell sok...látod,,bárcsak az illatát is éreznéd... olyan mint egy fülledt meleg augusztus....
 zutty a tojás..... lángot fel :))))
 remegősnél elzárom, mert mire előkapom a tányért az is szilárd lesz.. de igy nem sül túl, nem lesz száraz, nyögvenyelős:))
 A kenyeret is én sütöttem rozsos, burgonyás.. ha nyár lenne, friss kicsi uborkák és paradicsomok is mosolyognának mellette, de most nincs.. de kovászos uborkám igen ... szóval egészségünkre.. és jó étvágyat :)))
 na ilyen egyszerűen születik vacsora a fagyasztóból.... :)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése