Hozzávaló
k
fél sütőtök
10 dkg bacon
5 dkg vaj
csontlé vagy 1 leveskockából készült leves
tengeri só
frissen őrölt szerecsendió
1,5 dl tejszín
1 csomag tisztított tökmag
Elkészítése
A sütőtököt megtisztítjuk, felkockázzuk. A bacont vékony csíkokra vágjuk, vajban megpirítjuk, kiszedjük és melegen, tartjuk. A visszamaradt zsiradékba adjuk a nyers sütőtököt, csontlét öntünk rá, zúzott fokhagymát adunk hozzá, ízesítjük sóval, borssal, frissen reszelt szerecsendióval. Fedő alatt puhára főzzük, majd turmixoljuk. (na itt a csavar ha sült a tök.. a csontlével, és a fűszerekkel a sült tököt turmixoljuk) Edénybe visszahelyezve tejszínnel dúsítjuk. A tökmagot egy serpenyőben megpirítjuk és tálaláskor a pirított baconnel együtt megszórjuk a levesünket.
fél sütőtök
10 dkg bacon
5 dkg vaj
csontlé vagy 1 leveskockából készült leves
tengeri só
frissen őrölt szerecsendió
1,5 dl tejszín
1 csomag tisztított tökmag
Elkészítése
A sütőtököt megtisztítjuk, felkockázzuk. A bacont vékony csíkokra vágjuk, vajban megpirítjuk, kiszedjük és melegen, tartjuk. A visszamaradt zsiradékba adjuk a nyers sütőtököt, csontlét öntünk rá, zúzott fokhagymát adunk hozzá, ízesítjük sóval, borssal, frissen reszelt szerecsendióval. Fedő alatt puhára főzzük, majd turmixoljuk. (na itt a csavar ha sült a tök.. a csontlével, és a fűszerekkel a sült tököt turmixoljuk) Edénybe visszahelyezve tejszínnel dúsítjuk. A tökmagot egy serpenyőben megpirítjuk és tálaláskor a pirított baconnel együtt megszórjuk a levesünket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése