Mottó

Üdvözöllek a konyhámban :D Én nem csinálom Nálad jobban! Én , így csinálom!Ha tetszik oszd meg barátaiddal!
Welcome in my virtual kitchen. If you like , share it, and invite your friends too :) :)

2012. november 29., csütörtök

Szálkásító menüsor, jellemzően sportolóknak

az alap, hogy sportol a kamaszom, de ez már régóta nem titok. Az sem- mert boldogan kürtölöm világgá, hogy februárban képviseli országunkat kategóriájában a februári, Törökországban megrendezésre kerülő Kadet, junior, U21 Európa bajnokságon :) Így egy kicsit minden a felkészülése körül forog.... kaptunk egy szálkásító diéta alapot,5 tétel volt rajta, semmi konkrét, csak vezérelvek.

így próbálom összerakni, az étrendet...

a napi 5x étkezést nehéz úgy összehozni, hogy natúrszelet, saláta, köret legyen az ebéd, ha reggeltől estig nem látom... de dobozolunk... :) fogynak itthon a dobozok, meg a villák.... azaz utólag kiderül, nem fogynak, csak a konyhába nem jutnak sürgősséggel vissza... még jó hogy van mosogatógép... :D :D az nem húzza az orrát... na de ennyit a kamaszlélektanról... :)


az alapok:
1/ nincs tészta, krumpli, rizs módjával
2/ saláta van, cukor nélküli öntetekkel ( néha nagyobb mennyiségbe az egyensúly kedvéért kell- akkor legyen barna cukor, vagy egy kevés nem túl édes méz. Igen létezik: pl. a kakukkfűméz (görög), sokkal kevésbé édes, de aromás)
3/ sózni alig szabad, fűszerezni is óvatosan, azt is inkább zöld fűszerek
4/ kenyér helyett meghatározott mennyiségű puffasztott rizs szeletek
5/ szárnyashús, hal, túró-sajt - ez adja a fehérjét. ebből naponta majdnem fél kiló, az étkezésekre elosztva
+1 / napi 2-3 liter víz mindenképpen. nem szörp, nem gyümölcslé: VÍZ!

5 napos intenzíven betartott kúra után 2-3 naponta javasolt így étkezni, és a zsír át megy izomba, de természetesen mozogsz hozzá. ez nem a fogyókúráról szól. de arra is alkalmas, mert kezdetben lesz súlycsökkenés.. a felesleg elvész...aktív, napi több óra sporttal égethető 4-6000 kalória!! Ez persze a versenysportban igaz elsősorban..

és nem mellesleg sportolás abbahagyása után/átmeneti szüneteltetése alatt, így megoldható, hogy ne szaladjanak fel a kilók, hiszen az étkezés, a korábban megszokott mozgás-energiafelhasználáshoz van szokva...
néha pontosan betartom, néha variálok rajta, csak mert nagyjából én is ezt eszem... nem árt meg nekem sem :) de azért én "bűnözhetek" közben :)

többféle variáció fog felkerülni egy témára. Most a legutolsót adom, de hozom időrendben a többit is.. ide bele..

Ez az 5. variáció: natúr sült csirkefalatok, rizspufi-ágyon, avokádó krémmel :


Mert néha kell egy kis kitérő, meg át is kell számolni :) Dupla csirke.. a rizs pufítva... és máris egyensúlyban vagyunk az avokádó tápértékkel :) Hiszen az is zöldség is, köret is.. na jó persze, hogy meg lehet magyarázni, hiszen a csoki is(kakaó)babból van, szóval a csoki is növény.. korlátlanul fogyasztható

 puffasztott rizs alapok :) mire mondtam volna, rutinosan leseperte a csirkét a pufiról, és úgy kente meg a pufit avokádó krémmel, és máris két arcocskára lehetett hozzá beseperni a húsfalatokat...
 kitálalva :)
220 g natúr csirke (2 nagy csirke felső comb, bőr nélkül), 
2 szelet puffasztott rizs (sótlan, natúr),
 1 paradicsom,
 70g avokádó krém
és desszertnek 1 piros grapefruit bőréből kanalazva- kiforgatva cukor nélkül.

Jó szálkásodást mindenkinek :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése