Malaczkát fejileg megmutattam egy fazéknak.. ha már belenézett bent is maradt... de unatkozott egyedül. Beküldtem mellé egy marék borsot, egy fej hagymát, egy kisebb fej fokhagymát héjában félbevágva- így már volt társaság, meg odatettem egy babér levelet, ha netán írni -olvasni volna kedvük... a fej csontos - sebaj.. főttek együtt csendesen vagy két órát...aztán a tálcára koppant a fejecske.. de már csontja hullott... igen jó lett, itt ott megkóstoltam :) kapott persze még egy kis kozmetikát... csak bőrrel jöhet, szőrrel nem szeretem :)
csont nélkül , laposabban.. ó ész, elmész sétálni... így néz ki ház egy eszét vesztett Malaczka. Ó boldog hagyományok... :)
két gerezd fokhagymát kipréseltem, rákentem malaczkára alul- felül... és beporoztam paprika hintőporával, és megpaskoltam gyengéden, ahogy a babapopsit szokás :) illatos, pihe puha... de még langyos.. na ebben a formában, már csak hidegen eszem meg... letakartam, és utat mutattam neki a teraszra :) Még jó, hogy balkonra nem másznak a farkasok.. nem ordítottak sem hideget, sem meleget.. Malaczka így megdermedett .. :)
valahol el kell kezdeni...
forró pirítóson kitálalva... illő körítéssel...
egy két finom falat....:)
szereted-e?.. kívánnád-e? (no persze, nem vonaton, nem irodában, nem munkaidőben.. és nem randi előtt... uhh.. a FÖLDMŰVEST én meg nem bántok, sem a jó szántóvetőt.. szóval meg ne bántódjék senki sem: Tudtad-e hogy a fokhagyma a paraszt TIC-TAC ?? csak 2 kalória, és frissíti a leheletet :) :) :D :D
Hozzávalók étvágytól függ hány személyre -azaz ameddig tart
1 csontos vagy kicsontozott malac vagy disznófej ( vagy tokaszalonna, vagy hasaalja nyersen)
a főzéshez:
1 fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma
1 marék egész bors
só
1 babérlevél
víz
az ízesítéshez:
ízlés szerinti fokhagyma préselve ( nálam 1-2 gerezd)
őrölt pirospaprika
ha szükséges: még egy kis só
Jó étvágyat :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése