lereszeltem egy citrom héját.. :) az ujjamat ez esetben megkímélem :D ebbe az ételbe nem való hús :)
kifacsartam a pucér citromból a levét, és ami kipotyogott húsát...
3 nagy kivit meghámoztam, nekem bevált módszer, hogy talpát és csücske tetejét levágom, és megyek neki a zöldséghámozóval, és garantáltan szőrtelen marad :)
nem volt kedvem turmixot mosni, így nekimentem a kiwinek a reszelővel, hogy pürét csináljak belőle,, könnyebb is volt a belső szilárt fehérséget kiszűrni belőle...
így néz ki egy frissen reszelt kivi püré.... olyan illat és színe van.. megcsordul a nyálam...feltettem egy olyan edényben a tűzre, amely dupla falú, és víz van a két fal között.. okos találmány, mert ebben nem csapja gőz a kezemet, de sosem ég oda... kedvesemtől kaptam - és tudom szereti ha használom is a tárgyakat :) .. lényeg, hogy ha ilyened nincsen gőz felett kezd melegíteni a kivi pürét, amiben benne van a citrom reszelt héja, a citromleve-húsa... 10 dkg cukor, és egy vaníliás cukor...
3 egész tojást kezdj el felverni... a lényeg, hogy habos és homogén legyen...
ha kész van, tedd félre...
amikor már jó forró a kiwi püré a cukorral, dobj bele 10 dkg HIDEG vajat... habverővel keverd szorgalmasan.. a lényeg a vaj lassabban olvad bele, és homogén lesz.. egy időben kezdi elveszíteni a harsogó zöld színét.. azaz elindul a színeváltozás rögös útján..., de az emberekkel ellentétben a kiwi nem lesz köpönyegforgató e pálfordulástól...
nem látszik hogy vaj lakna benne- sima kiwi krémes, de itt még nincsen vége....
elkezdjük beleönteni a felvert tojást.. szépen lassan.. habos lesz, de te ne add fel... keverjed szorgalmasan, az első perc után - biztosan azt gondolod majd, lökött ez a lány, ez sosem fog összeállni...de csak kavard a melegen.. és egyszer csak varázsütésre pudingosba ugrik az egész.....
készen a puding, azaz a CURD... [ejtsd: körd]
egy részét üvegbe zártam, kihűlés után megy a polcra, vagy ajándékba :)
ha kíváncsi vagy más fajtára, itt a málnás és barackos is:
ezeket a képeket meg ki nem hagytam volna....
Megtalálsz a Facebookon itt: GYOMRO-SOKK
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése