krumpli pogácsa, főtt áttört krumplival indul
egy tojás, bors, és nem olajjal, csak zsírral jó
a tészta mibenléte : amennyi a krumpli annyi a liszt, 30-30 dkg-hoz fél dl tejben futtatott 2dkg élesztő, só,1 tojás.. és egy jó nagy kanál zsír.... és még egy kicsi.....
összegyúr és keleszt... puha a tészta,én az edény oldalához simogatva gyúrom,mintha gép-kar lenne a kezem,míg le nem válik az edényről, meg rólam a tészta... :DD az eleján nem hinné az ember,de bekövetkezik..
2 cm vastagra nyújt, vagy kézzel ellapít.... én kicsit bajban voltam,mert a rendes szaggatóm otthon... itteni sem rendetlen, csak vékonyabb tésztához kitalálva... igy hát jobban ellapítom..a kész pogácsád olyan magas lesz,mint amilyen vastagra nyújtod... a dagadás átmeneti,s látszólagos.. de ennek nem is kell habos toronynak lennie...
a langalló a kapcsosba simitva...
éhenkórászom kedvéért a pogácsa gyorsabban sül - mert már igen keringette a gulyásos fazekat :)))
:DDD belül rendesen tésztásak... de pláne,ha nem forrón tépi ketté az ember :DDD
.. tartsa meg... Jó étvágyakat :DD
fokhagymás olajjal, sóval megszórva.. a nagy klasszikus... de tejföllel langyosan is isteni :)
kisült a langalló :DDD a krémek már várják... :D fűszeres tejfölök, és sajtok...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése