citromos- mustáros salátaágyon tálalt bundás rákok, vajon párolt ízes őszibarackkal...
,
kevés kapor megbújik a saláta közt is... frissen.. mennyei az íze..
1 púpos kávéskanál dijoni mustár, 1 fél citrom leve, 2 evőkanál olívaolaj, só, bors, és egy pici cukor (ízlésedre bízva).. kikavarva.... már lehet is megöntözni vele a tányérra halmozott vágott - tépett salátát szép selymes lett ha kikavarod, ami az elején még nem tűnik olyan gusztusosnak...mert biza a mustár a citromlében meg az olajban, hogy is mondjam.. elég "ízé"...
a rákok két perc alatt kisülnek.. nincsenek sokan.. szinte csak mutatóba.. de annak pont elég.. és pont jó...
vajat olvasztok egy serpenyőben.. most nincs annyi ideje hogy megégjen, így nem kell hozzá olaj.. igaz nem is a legnagyobb lángra állítottam..
ráhullajtom a darabolt barackokat.... borsozom és fahéjat szórok rá, módjával..
a citrom másik feléből rácsalogatom a levet... ( mindig vannak citromok a hűtőmbe, akik elvesztették a kabátjukat..de ételkészítéskor ők pont ideálisak, én nem vagyok az az amerikai- meg főzőműsoros szakács, hogy most ezt vagy az nem kell tehát kidobáljuk.. nem dobáljuk ki... felhasználjuk- később)
hagyom hogy egy kicsit felfortyogjon a vaj a citromlével.. s kicsaljon aromákat a barackokból...ecsetelhetném az illatot... de szerintem.. menni fog ez anélkül is...
majd egy evőkanálnyi mézet csurgatok rá... s hagyom hogy összeforrjon... s már zárom is el.. lehet kitálalni...
némely képelemzők- akiknek nem az étellel van kedvük foglalkozni.. igen jól látják, épp még nyakig maszatos a tűzhelyem.. szoktam tűzhelyet takarítani- sűrűn, de akit ez most zavar, szívesen átadom neki a lehetőséget .. de csak a takarításra :)
némely képelemzők- akiknek nem az étellel van kedvük foglalkozni.. igen jól látják, épp még nyakig maszatos a tűzhelyem.. szoktam tűzhelyet takarítani- sűrűn, de akit ez most zavar, szívesen átadom neki a lehetőséget .. de csak a takarításra :)
csak kiszökött a tányérra minden.. az én barackomat egy gondolatnyi chilivel is megpöttyintem... s bármit gondolnál, hogy juj.. ez meg már milyen.. kóstold meg...
citromos mustáros öntet ott kacsintgat..
mosolygó barackok... illatoznak.. az én adagom kapott pár csepp chilit is.. hmmmmmmmmmmm..!
hálás vagyok azért hogy megint az asztalunkra adott.. s így kívánok jó étvágyakat
citromos- mustáros salátaágyon tálalt bundás rákok, vajon párolt ízes őszibarackkal...
Hozzávalók: 8 db panírozott rákfarok 20 dkg
3 őszibarack
fél fej jégsaláta
1 citrom,mustár, só, bors, fahéj, méz, pici cukor..
3 őszibarack
fél fej jégsaláta
1 citrom,mustár, só, bors, fahéj, méz, pici cukor..
meg találod a Facebook -on is :)
És mivel Muskátli Büfé megtisztelt a zöldségek egészséges mivoltának stafétájával.. így hát nem titok.. továbbadom....
a miértjére már megadta a választ.. valóban sportolóm miatt sok-sok zöldség van az asztalon.. no meg gyümölcs.. bárhol, bármikor... s igyekszem tényleg egészségesen étkezni.. persze kisebb nagyobb kilengésekkel.. :) de az is kell ha megkívánjuk.. remélem Ti is így látjátok :) Szóval a stafétát kaptam,.. s most a szabályokkal együtt tovább is adom...
a stafétát továbbadom:
Sarokkonyha számára... mert kedvelem a főztjüket... és közel állnak az én íz és gasztronómiáról alkotott világomhoz...
a Stafétát továbbadom:
Gasztropajti számára, aki a hagyományos konyha híve.. a jóérzés szerint....
és a Stafétát továbbítom
Mamilollo számára, hogy konyhai csetlés botlásait abba ne hagyja... !
vigyétek a képet- a szabályokat szeretettel :)
És mivel Muskátli Büfé megtisztelt a zöldségek egészséges mivoltának stafétájával.. így hát nem titok.. továbbadom....
a miértjére már megadta a választ.. valóban sportolóm miatt sok-sok zöldség van az asztalon.. no meg gyümölcs.. bárhol, bármikor... s igyekszem tényleg egészségesen étkezni.. persze kisebb nagyobb kilengésekkel.. :) de az is kell ha megkívánjuk.. remélem Ti is így látjátok :) Szóval a stafétát kaptam,.. s most a szabályokkal együtt tovább is adom...
A szabályok:
1. Ha megkaptad a felkérést, tölts fel egy olyan ételt a blogodra vagy honlapodra - a mozgalom logójával együtt - ami egészséges vagy a megszokottnál egészségesebb módon készítettél el.
2. Az egyetlen kikötés a recepttel kapcsolatban az, hogy megfeleljen a "Fő az egészség" mozgalom szempontjainak.
3. A recept mellett tanácsokat adhatsz egészséges elkészítési módokról vagy írhatsz alapanyagokról is.
4. A felkérést 2-3 bloggernek add tovább, akiket erről értesítesz kommentben vagy e-mail-ben.
a stafétát továbbadom:
Sarokkonyha számára... mert kedvelem a főztjüket... és közel állnak az én íz és gasztronómiáról alkotott világomhoz...
a Stafétát továbbadom:
Gasztropajti számára, aki a hagyományos konyha híve.. a jóérzés szerint....
és a Stafétát továbbítom
Mamilollo számára, hogy konyhai csetlés botlásait abba ne hagyja... !
vigyétek a képet- a szabályokat szeretettel :)
Szuper ez a saláta és gyönyörűek a képek! Én gyűjtöm a "Fő az egészség!" mozgalom receptjeit, fel is vettem a listára ezt is. :http://teller-cake.blogspot.hu/p/fo-az-egeszseg.html
VálaszTörlésÖrömömre szolgál, s zene füleimnek... :) köszönöm a kedvességed.. megtiszteltél!! Köszi mégegyszer :) Gyomros Kata
Törlés