... mivel szépen lassan.. (igen lassan) közeleg az eperszezon... gondoltam megosztom.... a gondoltam még anno a chilis-csokiból fogant.... én nem vagyok nagy csokifan... az édesség igényemet a gyümölcsök javarészt oltják... télen- nyáron.. , tavasszal és ősszel... és az sem titok, ha igen akkor nyílt titok,hogy szívesen párosítom a húsokat a gyümölcsökkel.... az eper sem kivétel ez alól... hús mellé mártogatásnak született hát ez a pirosló kis csoda....
CHILIS-EPER :) csíp is, édes is, illatos is :))
rémísztő?... dehogy.. van benne cukor, bors, chili- durvára őrölve, szerencsendió... citromsav és persze eper :) no ráadásnak .. néhány karika méreg erős paprika... csíp- de nem pokolka... szóval, aki a chilis-csokit pártolja... ezt se hagyja ki :)
nem óhajtom órákig forralni.... botmixerrel pürésítettem...teljesen homogén... már csak egy kis dzsemfix...és mehet epermentes időkre :) lehet vele tréfálkozni.. fagyira téve..vagy gyümölcsrizsre... de még koktélba is.... :))) de én szívesen mártogatok majd bele husit :)
hozzávalók:1 kg mézédes, érett eperhez
10 dkg cukor
1 tasak citromsav (nekem tasakos van= 2 mk kb.)
1/2 mokkás kanál őrölt chili -jó csípősből
1/4 mokkáskanál szerecsendió
1 mokkáskanál frissen őrölt bors
1/2 mokkáskanál őrölt gyömbér
néhány szelet csípős paprika :)
Nézz be hozzám kérlek, találsz valamit!
VálaszTörlésfutottam is :) Köszönöm!
VálaszTörlésSzia! Nézz be hozzám - adnék neked egy stafétát! köszönöm
VálaszTörlésBocs a késésért.. futok, szaladok :*
VálaszTörlés